خمیر پیتزا نوعی نان مخصوص است و در پخت همه پیتزاها از این خمیر استفاده میشود. اینکه خمیر پیتزایی که درست میکنید خوشمزه تر باشد و بافت نرم و لطیفی داشته باشد خیلی مهم است و به جذابیت ظاهری و طعم پیتزای شما تأثیر زیادی خواهد گذاشت.
طرز تهیه نوعی خمیر پیتزا خوشمزه را برایتان آماده کرده ایم که به ساده ترین و راحت ترین روش ممکن طرز تهیه خمیر پیتزا میباشد. توجه کنید ما در آموزش، از شیر هم در کنار آب ولرم اسفاده کرده ایم چون در این صورت خمیر پیتزا درست شده کمتر خشک میشود و خوشمزه تر هم میشود.
در اخبارسرگرمیهمراه ما باشید
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا
این مقدار مواد برای یک عدد پیتزای بزرگ کافیه. اگه قصد دارید تعداد بیشتری پیتزا تهیه کنید مواد رو دو یا چند برابر کنید.
- آرد سفید یک پیمانه
- روغن زیتون یا مایع 1 قاشق غذا خوری
- شکر 1 قاشق سوپخوری
- خمیر مایه فوری 1 قاشق مرباخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- آب ولرم نصف پیمانه + یکی دو قاشق غذاخوری اضافه
طرز تهیه خمیر پیتزا
ابتدا آرد را یک الی دو مرتبه الک میکنیم تا کاملا صاف و نرم شود سپس آنرا کنار میکذاریم ، در ادامه پودر خمیر مایه فوری را با ۱ لیوان آب ولرم کاملا مخلوط میکنیم و به مدت ۵ دقیقه به آن دست نمیزنیم و کنار میگذاریم تا عمل بیاید
آرد الک شده را از وسط باز میکنیم و خمیر مایه و نمک،روغن زیتون را داخل آن میریزیم و از کنار آرد شروع به مخلوط کردن آنها میکنیم تا زمانی که خمیر خودش را بگیرد و آن وقت شروع میکنیم به ورز دادن تا خمیر نرم شود
سپس روی یک سطح صاف مانند تخته آشپزخانه مقداری آرد میپاشیم و خمیر را روی آن قرار میدهیم و مجددا شوع میکنیم به ورز دادن و چندین بار آن را باز میکنیم و جمعش میکنیم تا اگر هوایی در خمیر وجود دارد خالی شود.
بعد از ورز دادن خمیر،یک قابلمه کوچک را با قلمو آشپزخانه چرب میکنیم و خمیر پیتزا را در آن گذاشته و یک پارچه تمیز روی خمیر قرار میدهیم و قابلمه را در جای گرمیمانند کنار شوفاژ یا بخاری یا داخل مایکروفر میگذاریم تا به مدت ۱ الی ۲ ساعت باصطلاح استراحت کند.
اگر خمیر حجمش زیاد شده بود یعنی حدودا دو برابر قبلش نشان دهنده این است که خمیر شما آماده شده است،پس روی تخته آشپزخانه یا هر سطح صافی کمیآرد میپاشیم و خمیر را روی آن قرار میدهیم و به ۴ قسمت مساوی تقسیم میکنیم
و هر ۴ قسمت را به صورت جداگانه ورز میدهیم و فر را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد میگذاریم تا گرم شود و یک ظرف آب داخل فر قرار میدهیم تا زمانی که آب در حال بخار شدن بود، ظرفهای خمیر را داخل آن قرار دهیم.
ظرفهای مخصوص پخت خمیر پیتزا را با قلموی آشپزخانه و مقدار کمیروغن مایع چرب میکنیم سپس خمیرها را در کف ظرفها پهن میکنیم و به مدت ۱۵ دقیقه اجازه میدهیم تا خمیرهای پهن شده در ظرفها کمیبالا بیایند.
سپس با بخار شدن آب داخل فر،ظرفهای خمیر را داخل آن قرار میدهیم تا به مدت ۱۰ دقیقه نیم پز شوند و پخت ابتدایی خمیر انجام شود. سپس ظرفها را خارج میکنیم و میتوانید همان لحظه استفاده کنید و یا نانها را فریز کنید و هر زمان تمایل داشتید استفاده کنید.
شکل دادن به خمیر پیتزا
خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید. اگر خمیر حالت چسبنده دارد، باید کمیآرد به آن بپاشید. هر قسمت از خمیر را بهطور جداگانه آماده کنید. ابتدا یکی از قسمتهای خمیر را بردارید. آن را بکشید و با وردنه صاف کنید. سپس آن بهشکل دایرهی ۲۵٫۵ سانتی دربیاورید. بعد آن را روی کاغذ روغنی ۳۰٫۵ سانتیمتر مربعی پوشیده از آرد ذرت پهن کنید.
چند نکتهی مهم برای تهیه خمیر پیتزای خانگی :
توجه داشته باشید که اگه میخواید خمیر تردی داشته باشین بهتره اون رو در یخچال بذارید تا به آرامیور بیاد.
اینطوری عمل ور اومدن کندتر انجام میشه ولی خمیر تردتر میشه.
اکثر رستورانها هم خمیر پیتزا رو از شب قبل آماده میکنن و در یخچال میگذارن.
شیر هم باعث ترد تر شدن و مزه بهتره خمیر میشه.
وقتی که خواستید خمیر رو استفاده کنین، یکی دو دقیقه ورز بدین تا حجمش کم شود .
این خمیر برای دو یا سه پیتزای متوسط کافیه.
توجه داشته باشین موقع پهن کردن، ضخامت کلفت ترین قسمت پیتزا بیشتر از دو سانتی متر نشه.
منبع: tomato4.home